Japon Sinema Yönetmeni Kenji Mizoguchi Kimdir ?

1 dakikada okuyabilirsiniz


Kenji Mizoguchi

Kenji Mizoguchi, 1898 doğumlu Japon sinema yönetmenidir. Görsel açıdan etkileyici filmlerinde gerçekliğin doğası, modern ve geleneksel değerlerin çatışması, kadındaki sevginin arındırıcı niteliği gibi konuları işlemiştir. Aynı zamanda Tokyo’nun kenar mahallelerindeki insanların 19.yy’ın ikinci yarısındaki yaşamlarını konu alan birçok film çekmiştir.

Filmografisi
The Water Magician (1933)
Osaka Elegy (1936)
Sisters of the Gion (1936)
Women of the Night (1948)
Flame Of My Life (1949)
Miss Oyu (1951)
The Life of Oharu (1952)
Ugetsu Monogatari (1953)
Sansho Dayu (1954)
Princess Yang Kwei-fei (1955)
Street of Shame (1956)

Kenji Mizoguchi Kimdir

 

 

Paylaş:

Yorum Yap

Sizin tepkiniz nedir?

Komik Komik
0
Komik
Muhteşem Muhteşem
1
Muhteşem
Acıklı Acıklı
0
Acıklı
Kızgın Kızgın
0
Kızgın
Korkunç Korkunç
0
Korkunç
Şoke Şoke
0
Şoke