Akira Kurosava

1 dakikada okuyabilirsiniz


Yönetmen, yapımcı ve senarst Akira Kurosava 23 Mart 1910 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’doğdu. İmparator lakaplı Kurosava, filmlerinde birden fazla kamera kullanmış, aynı zamanda sinema dünyasında birçok çekim ve anlatım tekniğine öncü olmuştur. Kurosava yapıtlarında genellikle gerçekçi ve sanatsal eğilimler kullanmıştır. Hollywood’da John Ford ve Peter Jackson gibi yönetmenleri etkilemiştir. Bir filmin her şeyden önce görüntülerin ve sesin birleşimi olduğunu söyleyen Kurosava, 6 Eylül 1998’de Tokyo’da hayatını kaybetti.
Filmografisi
No Regrets for Our Youth (1946)
Stray Dog (1949)
Scandal (1950)
Rashomon (1950)
Ikiru (1952)
Seven Samurai (1954)
Throne of Blood (1957)
The Bad Sleep Well (1960)
Yojimbo (1961)
Sanjuro (1962)
High and Low (1963)
Red Beard (1965)
Dersu Uzala (1975)
Ran (1985)
Dreams (1990)
Madadayo (1993)

Paylaş:

Yorum Yap

Sizin tepkiniz nedir?

Komik Komik
0
Komik
Muhteşem Muhteşem
1
Muhteşem
Acıklı Acıklı
0
Acıklı
Kızgın Kızgın
0
Kızgın
Korkunç Korkunç
0
Korkunç
Şoke Şoke
0
Şoke